245 header

Moralisk viktig poäng krigades in sent i en väldigt bra div.3 match!

Publicerad 2018-01-13 21:14
När jag skriver att poängen var moraliskt viktig så kan vem som helst kolla på tabellen och se att matchen var av stor betydelse men när jag skriver moraliskt viktig så är det mer ur synvinkeln att vi under juluppehållet tappade vår tränare vilket gör att ett mycket större ansvar nu naturligt faller på oss spelare!

1:a perioden:

Matchens första period skulle man kunna dela upp i två perioder då de första 15 minuterna går på poäng till oss medan de sista 5 minuterna helt går till Skara. 1-0 gör Tobias Sääw på pass från Affe Näverstedt (tyvärr så har inget av våra mål rapporterats korrekt i IBIS). Skara står högt i sin press vilket gör att ytorna blir stora för oss att operera på i anfallszon. I detta fall så får Affe ett uppspel på sig för att sedan släppa den till Tobias i slottet som dunkar in den ribba in, klassmål!

När sedan Rasmus Langdell gör 2-0 bytet efter på pass från Jesper Lidevi så är det i ärlighetens namn aningen turligt då den annars väldigt duktiga Tobias Bergstrand i bortakassen får plocka bollen ur nätmaskorna efter lite fippel med bollen. Fram tills 15 minuter in i perioden så spelar vi riktigt bra genom ett bra löst presspel från Skaras sida kombinerat med fyndigt och tålmodigt anfallsspel. När sedan gästernas för dagen bästa spelare Lukas Lilja får lite utrymme så sitter både 2-1 och 2-2 just innan pausvilan vilket var blytungt då vi trots allt kände att detta totalt sett var vår period.

2:a perioden:

Stärkta av den bra avslutningen av period 1 så tar Skara tag i paktpinnen i mittenakten och ett Skara i med momentum är verkligen ett otroligt svårt lag att bemästra då det ibland kan kännas som att man har kontroll men vips så kommer det en ny press eller en ny våg av energi och då snackar vi inte en sådan här våg som uppstår när Axel Schill glider ner med bubbel och jordgubbar i jacuzzin med helgens ragg utan mer en sådan här våg som uppstår när Fredrik Blomfeldt får för sig att göra kanonen från 5 meter på Furuviksbadet i hemorten Gävle…

En storspelande Josef i kassen i kombination med viss oskärpa av Skara i de avgörande lägena gör att vi trots allt håller tätt fram tills det att Skara får ett powerplay med bara minuten kvar, de utnyttjar detta genom framtidslöftet Emil Skillermo.

2-3 inför slutperioden var absolut inget optimalt utgångsläge men det är i sådana här stunder som moralen måste plockas fram och den finns det gott om i Säven vill jag lova! Det ska dock sägas att denna perioden ensam rimligtvis borde ha slutat typ 2-4 eller liknande då även vi brände både frilägen och öppna lägen i slottet.

3:e perioden:

Inför den sista så gick vi in med inställningen att vi verkligen skulle gå för det men det är många gånger lättare sagt än gjort och det är väldigt lätt att blotta sig bakåt men bra målvaktspel av Josef återigen kombinerat med ett jäkla krigande av samtliga gjorde att perioden höll sig mållös fram tills det att vi tar ut målvakten de sista 45 sekunderna för att spela 6 mot 5.

Innan vi ens har fått in vår 6:e spelare så forcerar vi med bara 32 sekunder kvar av matchen in en boll genom Affe Näverstedt, assist Tobias Sääw! Otroligt viktigt mål och enorm glädje utbryter i Nårunga Sporthall!!

Sudden death:

Vi visste i detta läge om att Skara skulle gå hårt för att få till ett matchavgörande mål medan vi kände att vi trots allt var "nöjda" med en poäng så vi valde att lägga oss lite lägre i banan för att sedan ställa om på dom och det var sannerligen inte en avvaktande och trist sudden death utan chanserna avlöste varandra på löpande band men den förblev mållös och slutresultatet således 3-3.

Sammanfattning:

Att matcherna mot Skara varje år är något lite extra tror jag att inte bara vi i Real Säven känner. Att under 60 minuter få möta ett lag som verkligen kör med gasen i botten är både utmanande, fruktansvärt slitsamt men samtidigt otroligt roligt!

Trots en otrolig intensitet i matchen så är det dock inget gnäll och gny utan man ger och tar utan att någon gång gå över gränsen.

All "cred" till motståndet en dag som denna och stort lycka till resten av säsongen!

Rävbetygen (ej uttagna av undertecknad vill jag förtydliga):

Tre rävar: Christer Hallén, att möta spelare som man potentiellt skulle kunna vara farsa till utmanar en verkligen och denna match hamnade undertecknad i vägen några fler gånger än vanligt, troligtvis p.g.a. sina feta lår och vader (tack Lucas för dom vackra orden på en träning härom sistens).

Två rävar: Axel Schill, skyddar boll bra och är rejäl och tuff i allt han gör. Tar alltid jobbet för laget och om någon rättvisa fanns så skulle en boll ha ramlat in från denna svärmorsdröm denna kväll.

En räv: Simon Marinder, vår mest kreativt offensiva back fick denna match chansen i kvitteringsjakten (sista 10 min plus sudden death) prova på att spela forward och vilket genidrag av dagens tränarduo Viktor och Jonte då flertalet farliga chanser skapades mer eller mindre på egen hand.

Nästa helg bär det av mot Töreboda för att möta årets än så länge enda obesegrade lag Halna. Mer utmanande än så blir det inte men med moralen som finns i detta laget så tror jag inte att någon av oss tvivlar på att just vi kan göra det, särskilt då vi har revansch att utkräva efter årets sämsta insats mot just Halna på hemmaplan!

/#6 Christer Hallén

Christer Hallén
Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md steeltech
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md alego
Md cj
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub