Rävar i röd vinterskrud hämtade tre poäng i Varnhem!

Publicerad 2018-02-03 14:38
Denna vecka har referatansvaret delegerats till Lucas ”Mr. Glas” Andrén, som den gode Hallén gärna tilltalar junisligans äldste medlem. Tillsammans med sina knäskadade lagmedlemmar Jonathan Andersson och Viktor Whass har de tre halta musketörerna agerat matchcoacher under vårsäsongens inledande bataljer.

Perspektivet från en nybliven coach:

Under fredagsaftonen gav sig Nårungabygdens egen rävflock ut på Västergötlands vida slätter för att tappert kriga sig till tre poäng mot Varnhem. I denna historiskt betyngda bygd där kungligheter som Birger Jarl och Knut Eriksson ligger begravda vågar undertecknad ändock påstå att det fanns fler blåblodingar på plats under kvällen. Nykrönta sådana från Sävens trupp!

1:a perioden

Varnhems lilla hall har tidigare år visat sig vara svårspelad för oss i Säven, och visst fanns det tendenser som påvisade att det även denna kväll inte skulle gå helt smärtfritt att plocka hem en vinst. Dryga fem minuter in i första perioden verkade dock vår egen centertank Tobias Sääw tycka att det var nog daltat med motståndarna och att publikhavet på nio personer skulle bjudas på show de la show. Med taktfast gång etablerar sig Sääw på egen hand i den offensiva zonen, innan måltjuven Alfred Näverstedt snor till sig bollen och hänger upp den högt intill första stolpen. Varnhem var dessvärre snabba med första repliken när Real slarvar något i det defensiva spelet, och reducerar till 1-1 minuten efter.

Efter drygt halva perioden påvisade den unge Näverstedt dock tendenser till mersmak efter första fullträffen. När lagets förvånansvärt välbehållne kapten Fredrik Blomfeldt storstilat serverar en passning från hörnet gör Näverstedt inga misstag. 1-2, fördel Säven.

Säven kommer senare under perioden utöka ledningen genom både 1-3 och 1-4. Första målet genom en makalöst vacker backhand-chip från den lika bedårande Blomfeldt, som verkligen uppvisar att det är han som besjungs i Monica Zetterlunds "Att angöra en brygga". Vilken man! Periodens sista mål görs av Christer Hallén, assisterad av äldste brodern Davidsson, genom en välplacerad projektil vid högra stolproten.

Spelet dominerades till stora delar under den första perioden av Real Säven som enbart släpper ett mål efter en smärre fadäs i egen zon.

2:a perioden

Andra perioden inleds på ett lika betryggande vis när Rasmus Langdell, som förövrigt sköter sig mycket väl på ovan centerposition, gör sitt första för kvällen. I samband med en femminuters utvisning på busen Näverstedt får Varnhem dock en gnutta energi och avancerar i boxplay. Inom loppet av sex minuter har hemmalaget lyckats reducera till 4-5 och matchen har återigen kryddats med peppar, chili och kummin. Matchbilden blir inte bättre av att fysmonstret Vårhall får halva bröstkorgen justerad och tvingas lämna plan femton minuter in i perioden. Nu är goda råd dyra!

Perioden fortlöper till 15.20 innan storebror Langdell återigen hittar nätmaskorna med ett slagskott, vilket vederbörande laddat upp i nära fem sekunder i väntan på att spelskicklige Axel Davidsson skall hitta en lucka att assistera genom. Dessvärre står sig ställningen inte perioden ut då Varnhem lyckas luckra upp vårt försvar än en gång.

Inför tredje är ställningen 5-6 och vi går in i pausvilan med en del att fundera över från perioden. "Inte skall det ropas hej förrän vi är över bäcken", muttrar den filosofiske Axel Davidsson på väg in i omklädningsrummet.

3:e perioden

Ett tryggare spel ställs upp redan i början av perioden. Tålamodet från matchens första tjugo minuter är återfunnet vilket snart resulterar i en utvisning för hemmalaget. Simon, Christer, Sääw, Freddan och August visar samtliga att powerplay är en spelform för ädla herrar, och vi på bänken kan stillsamt avnjuta uppvisningsspel av hög klass. Rävarnas ledning utökas effektivt av El Capitano Blomfeldt, på pass av ålderman Hallén, genom en väl inövad sekvens. Undertecknad tycker sig höra skvaller om att till och med Patent- och Registreringsverket har detaljkännedom om varianten.

Johan "Fox" Karlsson uppvisar i nästkommande spelsekvens att han sannerligen är en av truppens stabilaste spelare. När tillfälle ges för en välavvägd soloräd görs inte heller denna gång några misstag. Efter att tryggt ha villat bort samtlig spelare i hemmalaget tar Näverstedt storstilat över äran och kröner Karlssons hästjobb med 5-8. Alfred har således fullbordat sitt hattrick i detta skede, och det är sällan tituleringen "en publikens man" känts så klädsam.

Säven får senare i perioden testas på ytterligare ett boxplay, i vilket slutresultatet 6-8 fastställs. Varnhem sätter en värdig press på gästerna under matchens sista minuter, men Sävens målvakt Markus Kihlman har i denna fas bestämt sig för att stänga igen butiken för kvällen. Exemplariskt bommar den unge Kihlman igen med ett par TV-räddningar innan slutsignalen ljuder.

Sammanfattning

Undertecknad har ännu inte slutat förundras över samtliga spelares vilja att kriga hela matchen igenom, trots att vi stöter på patrull under delar av den. Till följd av störningar i truppen i form av barnafödslar och skador spelar samtliga spelare inte på sina föredragna positioner. Detta till trots lyckas Real Säven återigen hämta hem en seger på bortaplan, vilket gör helgen än mer förgylld.

En stor eloge skall riktas till Varnhem som trots en utmanande placering tabellmässigt ställer till bekymmer för lag med fler poäng. Ytterligare ett stort tack skall hemmalaget ha för att ha försett bortalaget med matchdräkter, detta efter att Säven pinsamt nog helt missat färgkombinationen Varnhem numera spelar i på hemmaplan.

Rävbetygen

Tre rävar: August Davidsson. Återigen visar vår unga talang upp ett fantastiskt spelsinne och lugn, trots att han får ta emot en hel del smällar under matchen. Ett oklanderligt försvarsspel i kombination med en vacker assist gör honom värdig att bära det neongröna pannbandet.

Två rävar: Oscar Wintå. Konstant slit över hela banan, oavsett om han spelar på sin ordinarie backposition eller som styrspelare i boxplay. Fysik som får undertecknads utslitna kroppshydda att närmast likna ett kadaver.

En räv: Fredrik Blomfeldt. Två mål och en assist under dagens match, samtidigt som han värdigt bär laget med kaptensbindeln runt armen. Ledarskap personifierad.

Nu väntar en veckas spelledighet för att sedermera få hälsa IBK Dalängen välkomna till borgen i Nårunga den 16/2. Herr Andrén tackar för ordet och önskar samtliga en trevlig helg.

Rävarnas hastiga pälsbyte till den karakteristiskt röda vinterskruden stod inte i vägen för att hämta hem tre poäng till Nårunga.