Sen seger i förlängningen mot gästande IBK Dalängen!

Publicerad 2018-02-17 15:05
Efter en veckas speluppehåll var det återigen dags för en spännande batalj i toppstriden av division 3. Under fredagen välkomnades IBK Dalängen till ”den lilla hallen på berget” för att bjuda upp till dans med klubba och boll, något som skulle komma att bli en målrik match med ett obehagligt sent slut i Sävens favör. Glasgossen Andrén har fått fortsatt förtroende från överordnad Christer Hallén att sammanfatta dagens hemmamatch genom följande matchreferat.

1:a perioden

Förra mötet med Dalängen slutade storstilat med seger, då resultatet skrevs till 10-3 till Sävens fördel. Något som var alldeles säkert var att fredagens tillställning inte skulle gå lika smärtfritt till, och redan från start stod det klart att Dalängen inte kommit till Nårungabygden för att lockas i gryt av den beryktade rävflocken. En taggad, dessvärre fortfarande något skadetyngd trupp, ställde från Reals sida ändock upp ett stabilt spel i matchens inledande minuter och efter knappt två minuters spel skulle hemmaklacken få jubla högt.

Efter ett exemplariskt förarbete och skott från förra veckans hedersräv August Davidsson lyckas yngste brodern Whass fiska upp bollen framför motståndarmålet. Precis som om Karlssons klister smetats ut över dennes klubba sitter bollen fast vid bladet, och en dragning liknande Forsbergs i OS-94 senare hänger bollen i nätmaskorna.

Halva perioden fortgår och efterhand avtar Sävens bolltempo och tålamod. Efter en period av slarviga passningar verkade Dalängen tröttnat på det underläge man befann sig och kvitterar till 1-1 sent i matchens första boxplay. Bortalaget utökar senare i perioden till 1-2 efter ett välplacerat skott från långt avstånd.

Reals egne lejonhanne Anton Hägg hade dock andra åsikter om hur ställningen skulle se ut inför första pausvilan. På egen hand snurrar Hägg bort motståndarförsvaret intill sargen, trampar två steg med de monstruösa stockar till ben den gode hunken besitter, för att sedermera placera ett dragskott högt vid första stolpen. Ställningen 2-2 står sig resten av perioden.

Sammanfattningsvis en uddlös period från Sävens sida, huvudsakligen på grund av ett alltför slarvigt passningsspel. Ljusglimtar inför kommande perioder återfanns dock, bland annat i form av målvaktsspelet från OS-älskaren Josef Whass och det stabila backspelet.

2:a perioden

Perioden öppnas starkt från vår sida och Emil Whass visar återigen upp sina färdigheter inom kategorin målskytteri. Likt en älg (lat. Alces alces) uppfödd på wasabi och cayennepeppar sätter Emil det långa klivet framför det andra i ett formidabelt inbåg och avslutar högt i första krysset.

I samband med den efterkommande tekningen får slitvargen Oscar Wintå tag på bollen i backposition. Kombinationen av hög spelförståelse och hökblick visar sig komma väl till pass när herr Wintå, med en långboll över hela plan, finner Christer Hallén högt upp i banan. Hallén uppvisar särskilt väl hur en skottfint på volley skall genomföras, innan denne bestämmer sig för att kavaljersmässigt nog överlåta målgörandet till sin ständige hejduk Fredrik Blomfeldt. 4-2 är ett faktum med hjälp av Blomfeldts känsliga handleder.

Återigen upplever vi halvvägs in i perioden problem med struktur samt närkampsspel och bortalaget replikerar med både 4-3 och 4-4, först genom ett klasskott från långt håll, andra genom en krigarinsats av bortalagets främste målgörare Tobias Mörby.

Junisligan, bestående av småsyskonen Langdell och Davidsson samt undertecknad, konstaterade samtliga under slutminuterna av perioden att det osade katt om hela tillställningen. Davidsson kommunicerade på det ungdomligaste av vis att Langdell sannerligen bör ta saken i egna händer och ordna en ledning inför sista perioden. Sagt och gjort plockar Casper Langdell fram stora bössan i nästkommande byte, efter att Hallén i en kontringssituation ödmjukt framspelat den unge gossen.

Med 5-4 i bagaget äntras omklädningsrummet med blandade känslor. Josef Whass har återigen fått rädda oss kvar i matchen ett par gånger för mycket med sitt välutförda målvaktande.

3:e perioden

Tredje perioden inleds förhållandevis lugnt både mål- och spelmässigt. Efter drygt halva perioden har dessvärre Dalängen kommit att både kvittera och ta ledningen med 5-6. Den andre medlemmen i junisligan, storspelande Axel Davidsson, hade vid detta laget uppenbarligen blivit väl avundsjuk på att Casper Langdell fått noteras i målprotokollet. 6-6 skrivs snart i Davidssons namn efter en improviserad framflyttning av backen till forwardsposition. "Jag behöver inte alla hjärtans dag för att folk skall älska mig" tycker sig undertecknad höra när publikfriaren, född 2001, firar målet vid bänken.

Kort därefter var det dags för en sällan bevittnad variant från rävarnas egen gävlebock och kapten: Fredrik Blomfeldt. Anfallet inleds med ett fint förarbete av Tobias Sääw, som ståndaktigt drivit runt bortalagets försvar och placerat sig bakom målburen för att assistera Blomfeldt framför mål. Till sin förvåning står dock Capitano plötsligt klubblös framför kassen. Vis som han är, den lurige Sääw, underskattar han aldrig kaptenens förmåga och smidighet och assisterar ändock bollen till Blomfeldt som i denna stund böjt sig ner för att fatta tag i sin klubba. I samband med att den exemplariska passen når Blomfeldt svingar denne en backhand som knappt har styrfart med klubban han nästan håller i. Bollen letar sig på det mest förunderliga vis ändå in i mål och 7-6 kan konstateras.

Dalängen kvitterar dock återigen via Tobias Mörby till 7-7, vilket är resultatet som står sig perioden ut. En stundande femminutersförlängning väntar således, där första målet är direkt avgörande.

4:e perioden

Förlängningen inleds med ett antal kontringar från båda lagen, men mer än så resulterar de inledande fyra minuterna inte i. Efter 4.22 spelar dock Dalängen med för många spelare på plan vilket resulterar i en utvisning under sista halvminuten, och således ett jätteläge för Real att avgöra matchen.

I OS-tider har vi fått anledning att jubla många gånger den senaste veckan till både guld- och silverbragder. Det verkade dock inte stoppa varken klack, bänk eller målgöraren Christer Hallén själv från att skrika högt när avgörande 8-7 kommer från ett direktskott ur snäv vinkel med fem sekunder kvar på klockan. En förlösande känsla att konstatera två poäng efter en svängig och spännande match.

Sammanfattning

Vinsten under denna afton satt långt inne, någonting som till stor del kan härröras från vårt stundtals slarviga passningsspel. Periodvis spelar vi trots det en trevlig innebandy med högt bolltempo och sliter precis som alltid hårt för varandra. Vi hoppas nu på tillfriskningar inför säsongens sista matcher för att kunna avsluta serien på bästa möjliga vis, med fulla formationer genom hela matcher.

Stort tack till gästande Dalängen för en publikmässigt underhållande match med många mål. Ett tack skall även riktas till dagens domarinsats från Pedram Koublani och Magnus Jansson som håller matchen på en genomgående bra nivå och som ständigt kommunicerar med spelarna för att räta ut eventuella frågetecken.

Rävbetyg

Tre rävar: Axel Davidsson. Den unge talangen spelar ut sitt fulla register under fredagen och påvisar att det finns lika gott om tyngd i närspelet som spelskicklighet i passningsspelet. Kröner dessutom insatsen med sitt första mål i A-laget.

Två rävar: August Davidsson. Numer prenumerant på rävbetygen, detta till följd av en lika stabil insats som alltid. Offensivt hot under hela matchen och stenhård i boxen.

En räv: Anton Hägg. Stabil centerinsats och även han ett offensivt hot under hela matchen. Dessutom en outtröttlig figur med ett hårt slit genomgående.

Nästa vecka åker rävarna till Trollhättan för att gästa Trollhättans FF den 23/2. Undertecknad Andrén och de andra från laget önskar alla en fortsatt trevlig helg och hoppas på ytterligare medaljer i pågående OS.

Rävarna samlade innan matchstart. Efter en lång match lyckades man säkra två poäng i borgen.