245 header

Seriesuveränen Halna blev över 60 min till slut för tuffa denna kväll!

Publicerad 2018-01-20 17:09
Då var det dags att försöka sig på att summera gårdagensbortamatch tillika seriefinal mot BK Halna. När en stark trupp på 19 spelare plus 3 lätt haltandes knäskadade coacher hoppade in i bussen denna dag så var det med ett sikte inställt på att försöka spräcka 0:an i förlustkolumnen för seriesuveränen BK Halna men det skulle visa sig var lättare sagt än gjort.

1:a perioden:

Vi spelar som alltid med 3 fulla femmor matchen igenom till skillnad mot Halna som matchen igenom spelar hårt med sina 2 första femmor. Helt klart imponerande att de orkar detta då medelåldern trots allt inte är 20 år längre på dessa spelarna. J
Redan knappa 2 minuter in på perioden så visar Rasmus att vi definitivt inte är där för att bara stå och kolla på, resultatet en 2 min:s utvisning men den dödas genom ett hårt jobbande boxplay med en alert Josef bakom.
Rasmus gör sedan 1-0 dryga 15 minuter in då han befinner sig på rätt plats i rätt stund och slår in en retur efter skott av Alexander.
Något byte senare så jobbar Emil till sig en utvisning pågästernas poängkung Fredrik Hermansson då han är onödigt tuff i en spelomvändning.
Halna väljer likt i 5 mot 5 spelet att sätta press vilket leder till en "kontring" i powerplayspelet där Fredrik Blomfeldt hittar undertecknad med en fin diagonalpass och på något underligt vis så lyckas även jag emellanåt att träffa mål. Även en blind höna kan ju få till det ibland som en klok man en gång sa, kommer dock inte ihåg om det var Nietzsche, Freud eller Herr Andrén.
En av årets absolut bästa perioder från vår del var avklarad och ledning med 2-0 inför den andra akten.

2:a perioden:

Fokus var såklart att fortsatt försöka ligga rätt i det uppställda försvarsarbetet med snabba omställningar på dom.
Dryga 7 minuter in så gör deras poängkung sitt första av totalt tre mål i matchen.
Emil såg dock till att bara knappa minuten senare kriga in sitt första för kvällen.
Ställningen 3-1 och ledningen kan kanske tyckas låta stabil men Halna med konstant 2 producerande femmor malde på utan att bli desperata.
De får sedan utdelning 3 gånger om under en 5 minutersperiod vilket gör att ställningen plötsligt var 3-4. Mindre lustigt men i ärlighetens namn inte helt oförtjänt då Halna är ett tungt lag att möta.
Emil som var på spelhumör denna dag ville dock att ställningen skulle vara lika inför den sista perioden och genom en läcker slice så drar han in den i första krysset på pass från Adam som stannade kvar lite extra detta byte för att hinna assistera Emil.

4-4 inför den sista perioden och en helt öppen historia!

3:e perioden:

Bara 2 minuter in så tar tyvärr Halna ledningen genom Linus Broholm genom ett lågt välplacerat skott på den första stolpen.

Vi krigar och kämpar varenda byte matchen igenom och ca 12 minuter in gör Adam ett strålande hemjobb för att vinna tillbaka bollen, detta sker intill sargen och Halnas spelare ramlar i kampsituationen över sargen.
Domarna bedömer det tyvärr som hårt spel och Adam får syna botbänken.
Att Halna är spelskickliga i 5 mot 5 råder det inget tvivel om och när de då får spela 5 mot 4 så blir ju inte ytorna mindre för dom att arbeta på.
Ur halvtaskig vinkel så drar då Broholm in en projektil i bortre krysset, otagbart från den annars mycket bra Josef i målet.
Vi går verkligen för reducering och kvittering de sista 7 minuterna men Halna försvarar sig väl och tyvärr slutar matchen till slut 7-4 efter ytterligare ett fint samspel.

Sammanfattning:

Fröjered var fjolårets seriesuverän, de vann då serien på 59 poäng och gick obesegrade i de 22 matcherna.
Jag tror att Halna kommer att slå deras poängskörd, för att göra detta så behöver dom ta 19 poäng på de sista 7 matcherna och så bra är Halna så att jag tror att dom gör det.
De är seriens KLART bästa lag och med 10 poängs försprång så har jag extremt svårt att se att de inte vinner årets div.3 serie.
Vi gör totalt sett en väldigt bra match och vi tar med oss att vi verkligen stör Halna denna kväll på deras hemmaplan.
Det är genom dessa tuffa matcher som vi utvecklas mest och vi får även möta motstånd som emellanåt visar oss vad vi själva behöver jobba med.

Närmast väntar FBC Hjälmared kommande fredag, ett Hjälmared som verkligen kommit igång i slutet med segrar mot både Trollhättans FF och nu i fredags storseger mot IBF Horsby.

Rävbetygen

Tre rävar: Emil Whass,Sävens för dagen absolut piggaste spelare. Två mål och i övrigt väldigt konstruktiv och farlig med boll!

Två rävar: Axel Schill, oavsett motstånd och resultat i matchen så får man alltid 100 % inställning från detta energiknippe. Denna match så fick han inte betalt via några poäng men insatsen var trots allt mycket bra.

En räv: Oscar Wintå, en match där vi långa stunder fick fokusera på försvarsspel så är denna back otroligt nyttig. Täckta skott och tuff och rejäl i närkampsspelet!

En fundering till oss alla, planens bästa spelare var utan tvekan Halnas Johnny Hante, född 1976.
En makalös förmåga att kunna täcka boll och samtidigt spela sådär lagom tufft och fysiskt.

Ett sista tack till den tillresta klacken som syntes och hördes mest matchen igenom, underbart med engagemanget även från er sida!

/#6 Christer Hallén
Christer Hallén
Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md steeltech
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md alego
Md cj
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub