245 header

Tung förlust på bortaplan mot ett duktigt Trollhättans FF!

Publicerad 2018-02-24 12:09
Jag vet att ni är många där ute som har väntat på ett nytt magnifikt referat från vår Mr. Kosta Boda men denna gång får ni nöja er med mina tankar kring matchen. Tyvärr så slutade matchen med en tung förlust efter framförallt en dåligt genomförd mittenperiod som slutade hela 0-4.

1:a perioden:

Trollhättan är ett spelande innebandylag där man tydligt kan se att de flesta är välskolade innebandyspelare, de har en tanke med vad de gör med bl.a. flera inövade uppspelsvarianter samt powerplayvarianter.

Under den första perioden så hanterar vi dock detta på ett väldigt bra sätt där Sääw ger oss ledningen efter 7 minuter på pass från Herr Blomfeldt.
Kort därefter får Trollhättan in en kvittering på skott utifrån till 1-1.
När sedan Affe mycket vackert styr in 2-1 i första krysset så är känslan riktigt bra, återigen assist från vår Capitano Blomfeldt.
Detta spinner sedan Emil vidare på efter att ha dunkat in en retur i krysset efter bra krig av Adam i ett tidigare skede.
Sääw är dock inte helt nöjd med 3-1 ledningen utan han drar in ytterligare ett för ledning 4-1.
Gästernas klart bästa spelare för dagen Ola Lindblad ville dock annat och drar in sitt första av totalt 3 mål för dagen genom att göra ställningen till 4-2 efter period 1.
En period där vi trots ledning inte var helt nöjda, att ställa höga krav på oss själva är viktigt även när resultatet är med oss.

2:a perioden:

Vi kommer in dåligt i denna period från sekund 1 och tyvärr får TFF energi av detta.
Redan efter dryga 8 minuter så har TFF lyckats vända på matchen genom 3 raka mål för ledning 5-4.
Vi har under denna period väldigt svårt att få till några längre anfall med bollinnehav utan vi blir i många byten nedtryckta i egen zon och utdelningen var på intet sätt oförtjänt.
Resterande del av perioden rycks sönder av 2 utvisningar för vartdera laget där vi tyvärr tappar Adam Hägg som fick en smäll mot ryggen i en av dessa tacklingarna.
Nämnas bör att även undertecknad blev tacklad över sargen, dock utan skada som påföljd.
Kanske dags för Adam att följa med pappa Christer till gymmet någon dag..?

Jobbet i boxplay är riktigt bra, enligt statistiken så klarade vi av båda dessa men min gissning är att Fjällstål i bortalaget vackert lyckades zorra in en boll just innan Blomfeldt var åter på banan.

Ställningen 4-6 inför den sista perioden, långt ifrån kört men en rejäl utmaning var det bara att förbereda sig på.

3:e perioden:

Coacherna valde inför den sista perioden att gå ner på två femmor med vad de ansåg vara de för dagen bäst lämpade till detta.
Redan efter knappa två minuter så får vi utdelning genom mål av Capitano Blomfeldt på pass från undertecknad, 5-6 och matchen är helt öppen!
Tyvärr så får TFF kort därefter utdelning efter att vi återigen agerat passivt i försvarsarbetet och utan fullt ut uppoffrande försvarsspel så är det svårt för Marcus i kassen att rädda bollarna också.

Situationen som sedan uppstår är otroligt märklig då domaren råkar snubbla till och ramla till marken, Emil spelar dock på och sliter sig loss till ett friläge från kanten.
När han ska avsluta så får han en rejäl körare i ryggen, fortfarande med domaren liggandes på golvet.
Domaren uppfattar inte tacklingen och när då Emil liggandes drar i målvakten så åker istället Emil på 2 minuter för hårt spel. Ett oerhört tufft beslut då vi nog i ärlighetens namn ska ha frislag/straff/utvisning med oss när Emil får sin kontakt.
Efter en längre diskussion mellan domarna så kvarstår dock beslutet och vi får ställa oss in på ett boxplay.
Återigen otroligt bra slit i boxen vilket leder till en omställning där Sääw i fritt läge ska avsluta men får klubban upphakad, solklart straffslag som domarna såklart inte missar.
Vår ordinarie straffskytt sitter tyvärr på botbänken efter ovan nämnda situation så då får vår kylige Johan "Foxen" Karlsson chansen, tyvärr är målvakten följsam och räddar straffen.
TFF gör sedan 8-5 efter en fin passning genom sina egna ben som gör att en TFF-spelare får öppet mål.
Affe gör sedan sitt andra för dagen på pass av August, 6-8.
När sedan Rasmus stör målvakten till att göra ett självmål i en grötig situation så är ställningen plötsligt 7-8, i detta skede så är det hela 8 minuter kvar på matchen så tid finns till att vända på detta!
Men istället för kvittering och jakt på ett segermål så lyckas TFF göra både 7-9 och 7-10 med ca. 6 minuter kvar vilket punkterade matchen.


Sammanfattning:

För det första så vill jag ge cred till TFF som verkligen gör en bra match, de är ett lag som på en bra dag kan störa ALLA lag i denna serie.
För det andra så vill jag ge domarna Erling Josefsson och Joakim Mattsson beröm för en totalt sett väl utförd match. De har en bra känsla för spelet och samtidigt ett bra engagemang med lite glimten i ögat.
För det tredje så vill jag ge både ris och ros till oss själva.
Ros i det fallet att vi verkligen krigar och gör det vi kan denna dag. Med totalt 7 st ordinarie spelare borta så SKA denna bortamatch vara av modell svårare.
Ris i det fallet då vi trots allt släpper in 10 mål och då vi inte kan lasta Marcus direkt för något av dessa målen. Vi är inte riktigt på plats mentalt idag i det defensiva jobbet och då smäller det mot lag som TFF.

Fritsla hemma, Horsby och Smedjan borta är nu matcherna som är kvar på spelschemat.
Det kommer att vara matcher då det likt denna kommer att handla om små marginaler som avgör, låt oss hoppas att vi har dessa med oss under de avslutande omgångarna.


Rävbetygen

Tre rävar: Tobias Sääw, "2 mål denna kväll kombinerat med ett väldigt bra defensivt arbete."
Ovan motivering var exakt den som jag skrev efter att Tobias fick 3 rävar mot Hjälmared och varför inte köra samma igen. Tobias lägstanivå är väldigt hög vilket gör att han näst intill aldrig gör en dålig match.

Två rävar: Johan "Foxen" Karlsson, trots missad straff så gör vår alldeles egna Fox en otroligt stabil insats med väldigt mycket speltid.

1 räv: Alfred Näverstedt, p.g.a. jobb på bortaplan samt skidresa så har det inte blivit några träningar de senaste 3 veckorna men det märks inte på vår målfarlige spjutspets Affe.
Livsfarlig i läget och bra samspel med övriga i röda femman.

Nästa helg så är det säsongens sista hemmamatch, låt oss hoppas att några av våra glasvaser har kört med superlim till dess så att vi har en något större trupp till den matchen!

/#6 Christer Hallén
Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md steeltech
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md alego
Md cj
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub