245 header

Utvärdering från inspirationsträff på Sisu

Publicerad 2018-06-14 21:25
Ledare ifrån Sävens BK och Hols IF hade en inspirationskväll anordnad av Sisu i april, här nedan följer en dokumentation om kvällen.

Dokumentation från Sävens BK:s kväll 20180418

Den 18:e april klockan 18.00 träffades inbjudna ledare och sektionsmedlemmar på Vårgårda Wärdshus, Mathias kök & rum för att inspireras och träffas lite mer ordentligt under goa former. Kvällen inleddes av ordförande Ingemar med orden att kvällen kommer börja med att vara bra sedan bättre och till slut bäst. Grunden till denna kväll var att göra något FÖR Sävens BK och utmynnade i att Malin från Sisu idrottsutbildarna, västra götalands idrottsförbund tillsammans med ordförande Ingemar Langdell började spåna vad vi kunde göra.

Kvällen startade med kaffe och kaka och sedan pratade Ingemar om hur hans ambition i föreningen är att vända trötthet till glädje och skapa goda kontakter mellan fotbollen och innebandyn samt känna glädja för att just tillhöra föreningen SÄVENS BK, att kunna göra det där lilla extra för ungdomarna i klubben. Lite information om styrelsearbetet och att det fattas några styrelseledamöter på några poster. Information om att föreningen undersöker saken att kunna ha robotgräsklippare till planerna samt om en s.k. "extratjänst" som erbjuds i samarbete med Sisu och arbetsförmedlingen.

Malin från Sisu presenterade sig och gav ett smakprov på Strategi 2025 och dess resor som Sisu Riks och RF tagit fram samt att svensk idrott förändras och att vi bör vara med på resan från början.

Katarina "can-can" Olsson Inspiratör från både fotbollen som jobbat med föreningsutveckling från bredd till yppersta elit samt spelarutbildning från klubb, distrikt och landslagsnivå pratade mycket om glädje och nytänk. Vi gjorde alla en "mingel"-övning där alla fick möjlighet att prata med alla under bl.a. frågeställningen "vad ger dig motivation". Att det är glädjen som får oss att behålla ungdomarna och våga ställa frågan om individens behov, låt dem känna sig kompetenta och låt alla få vara med. Katarina avslutade med att skandera ut "Föreningarna på böggda behöver överleva" och med de orden knöt alla näven och log J

Malin Nilsson kom som inspiratör från innebandyn och har varit engagerad i sporten de senaste 28 åren bl.a. som spelare, styrelsearbete samt utbildningsfrågor för ungdomar. Malin berättade att hon är en tidsoptimist som är övertygad om att föreningsmänniskor lever längre. Mycket av det Malin pratade om berörde hopp och tro, gemenskap och glädje att man i föreningen har roligt ihop. Att man vågar vara och tro annorlunda för att nå nya resultat. Hon berättade om vad de gör tillsammans med sina ungdomar inom innebandyn och att man vågar fråga dem vad de VILL göra och man ibland bör ställa sig frågan "varför gör vi det vi gör " ? Hur farligt är det om vi provar att göra annorlunda ? Att man bygger tillsammans och förenar, att man SER medlemmarna och deras engagemang och åsikter och ibland får GE dem initiativ om de ej tar dem själva.

Kvällen avslutades med att vi alla gick en våning ned och fick äta av Mathias kök & rums goda buffé under härliga samtal vid borden.

Efter avslutad kväll fick alla som varit på plats en liten enkät att fylla i om utvärdering av kvällen där man i frågan:

–vad hade du förväntat dig av kvällen ?... fick övervägande svar att det blev bättre än vad jag hade förväntat mig, blev positivt överraskad, tyckte det blev väldigt bra.

-vilken del tog du till dig eller tyckte var mest intressant ?...många svar tog till sig och tyckte inspiratörerna var jättebra, att gemenskapen och mingelövningen var bra. Att ordet positivitet användes mycket.

-Om föreningskänslan kändes bättre och hur man bygger vidare på den ?...man sa att man skulle ha mindre fokus på sektioner, mer gemensamhetskänsla, att ha bra kommunikation mellan lagen-styrelsen-sektionerna, tänka framåt, fortsätta få med alla åt samma håll, önskemål om mer regelbundna träffar både sektionsvis och andra.

-angående upplägget? …jättebra, nästa gång kan man ha workshops mellan olika sektioner, kanon, lagom från alla talare.

-exempel på hur framtida träffar kan se ut ? samarbete mellan alla i föreningen, ge tillfällen till utbildning om önskan finns, bra att träffas utanför det "vanliga", minst en storledarsamling /år.

-Övrigt ? bra med kaffe först och god mat som avslut, tror Säven kommer att bli väldigt bra om några år när många yngre kommit upp underifrån.

Ett reportage av kvällen fanns att se i Alingsås tidning på lördagen.

Dokumentation sammanställd av Malin Sisu idrottsutbildarna maj 2018

Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub