245 header

Vår truppbredd avgjorde mot Hjälmared!

Publicerad 2018-01-27 08:55
Äntligen så får jag chansen att skriva ihop ett matchreferat efter en trepoängare! Efter de tuffa toppmatcherna mot Skara och Halna så var det nu dags att ta sig an formstarka FBC Hjälmared. Stärkta av bl.a. segrar mot Horsby och Trollhättans FF på slutet gjorde att vi var förvarande om att vi definitivt inte skulle få se en repris på höstens 14-3 seger på bortaplan.

1:a perioden (skott 15-10):

Vi visste på förhand att Hjälmared är ett lag med en hög högstanivå men att dom samtidigt är ett lag som ofta spelar med en relativt tunn trupp (11 utespelare igår). Med detta i åtanke så var det viktigt att inte drabbas av stress OM de kör på från start och får några mål upp på oss.
Som ett brev på posten så gör Hjälmared både 1 och 2-0 innan ens 5 minuter var spelat.

Lugnt och metodiskt jobbade vi oss in i perioden och när Hjälmared stod extremt lågt i sitt försvarsspel så visste vi att möjligheterna till att finlira in bollarna skulle bli svårt denna dag.
Så istället för detta så drar Sääw och Anton in varsitt skott två byten i följd och vips stod det 2-2.
När sedan vår alldeles egna Fox (Johan Karlsson) bestämmer sig för att trycka med upp i en omställning så har vi vänt matchen och tagit ledningen med 3-2.
Gabriel Arsic gör sedan 3-3 och ställningen ser ut att förbli lika efter den första perioden men med bara 24 sekunder kvar så tycker Casper Langdell att det var dags att göra sitt första A-lagsmål i seriesammanhang, detta efter ett lågt och bra skott i bortre hörnet, GRATTIS!!
En i ärlighetens namn högst medioker period från vår sida där vi slarvar otroligt mycket i det uppställda anfallsspelet vilket leder till många och farliga omställningar från Hjälmared.

2:a perioden (skott 9-6):

Vi bestämde oss i pausen på att skippa de där riskfyllda diagonalarna och istället spela "runt" Hjälmared i väntan på att de rätta lägena skulle dyka upp.
Det gick väl sådär då vårt fokus inte var på topp denna kväll men tack vare väldigt disciplinerat och aggressivt försvarsspel i kombination med att Marcus agerade lugnt och tryggt i kassen så lyckades vi att hålla tätt bakåt ändå.
Adam tyckte 11:41 in i perioden att det var dags att utöka ledningen så på pass från Affe så replikerar han sitt mål från Elfhög borta då han rundar målvakten och slår in bollen lågt, iskallt avslut!

Med bara 10 sekunder kvar av perioden så ligger vi och jobbar i försvaret, när Simon bryter bollen så ser han vår målkung Emil ligga sådär gött bakom Hjälmareds backar.
En stenhård pass upp på bladet till Emil och såklart inget misstag efter att Emil använde en av sina 13 varianter. ;)

Ställningen inför den sista perioden 6-3, kändes bra men definitivt inte avgjort.

3:e perioden (skott 12-7):

Vi visste om att Hjälmared kan bli frustrerade och vi hade på förhand bestämt oss att de skulle få bli det och att vi istället skulle flina och gå därifrån.
Vi gör detta otroligt bra matchen igenom trots att vi emellanåt fick några bra tryckare, utan att det på något vis var direkt fult ska sägas!

Vi rullade på tre femmor hela matchen medan Hjälmared spelade på i princip 10 utespelare.
Så länge vi kunde hålla bollen i rullning och spela av tid så visste vi att det gynnade oss med den tremålsledning som vi trots allt hade.
Det fanns av förståeliga skäl ingen energi från Hjälmared att gå upp med någon typ av press utan de valde att matchen igenom lägga sig med 5 gubbar på rätt sida.

Stabilare spel med mindre felpass under den sista perioden gör att vi vinner även den med 2-0 och således totalt 8-3.

Målen i den sista perioden gjordes av Vårhall på underbart pass (skott?! J) från Anton samt av Sääw.

Sammanfattning:

Vi saknar idag våra tre knäskadade spelare (dagens coacher) samt Freddan och Schill men vad gör det när vi har en trupp där exempelvis våra två 00:er Marcus och Casper samt vår 01:a Axel D tar för sig så som dom gör, det är vår truppbredd som vinner denna match åt oss!
Alla vet precis vad som förväntas av dom som individ på plan och jobbet/slitet/kriget tas i varje byte oavsett om det som idag knackar lite i spelet!

Som coach, lagledare, massör, ordförande i aktivitetskommittén, spelarrådsmedlem, kokkorvsansvarig, quizmaster samt referatskribent så är i alla fall jag stolt att vara medlem av Real Säven!

Rävbetygen

Tre rävar: Tobias Sääw, 2 mål denna kväll kombinerat med ett väldigt bra defensivt arbete.

Två rävar: Jesper Lidevi, utan att kunna träna på veckorna så levererar denna man vecka ut och vecka in, vad gäller perfekt frisyr alltså.
I den blåa linen denna kväll så var hans lugn och trygghet en nyckel till stabilt spel!

1 räv: Johan Karlsson, att gå in och ersätta vår "der bomber" Freddan i den röda femman är inte det lättaste men om det är någon i laget som är bra på att anpassa sig så är det Foxen. Enkel som backkollega att spela med!

Jag vill även nämna vår center Anton som verkligen kommit igång, kompetenta centrar växer inte på träd så när vår glaslirare Lucas har lite skadebekymmer så har verkligen Anton steppat upp och levererar både bra defensivt jobb samt som idag poäng i form av 1+1.

Nästa helg drar vi till Varnhem för en lurig bortamatch i deras trånga och mysiga hall!