Innebandy Senior
245 header

Seger i genrepet för innebandylaget!

Publicerad 2017-09-15 23:49
Seger i sista träningsmatchen, vi har nu spelat 5 träningsmatcher plus 3 2x20 matcher i cupen och har då följande facit. 3 segrar och 2 förluster på de 5 matcherna samt 1 seger och 2 oavgjorda i cupen. Totalt sett ett bra facit och vi känner oss starka.

Matchen mot Eken då, jo båda lagen körde med i princip ordinarie lag, förutom våra långtidsskadade som börjar närma sig en comeback saknade vi bara Johan Karlsson som var bortrest idag. Vi kunde matcha 3 hela femmor på första gången sedan 18 augusti mot Fristad och alla spelade bra vilket är glädjande.

Matchen börjar i ett mycket högt tempo och det såg ut som kalvar på grönbete med offensiv lust, full fart framåt från båda lag kan man väl säga. Efter knappat 6 minuter bryter Jesper Lidevi bollen och drar in 1-0. Eken kvitterar med 3 minuter kvar av perioden på en fin individuell prestation och ett otagbart skott i perfekt höjd i bortre. Vi gör mål med ca 1 minut kvar av första perioden när Emil Whass sätter dit Alexander Vårhalls passning, ett fint mål. Skotten på mål i första perioden 6-6.

Vi börjar riktigt bra i andra perioden och redan efter en minut gör Alfred Näverstedt ett fint mål där han växelspelar med Axel Schill som löpt ifrån sin motståndare och "Affe" drar upp bollen i nättaket, också fint spelmål. Redan i nästa byte gör samma femma mål när Tobias Sääw sätter ett skott i bortre i perfekt höjd precis som Ekens mål, fint framspelad av Fredrik Blomfeldt som läste situationen bra och inte sköt och vi går upp till 4-1. Vi får spela boxplay och klarar ut det bra, vi får även spela pp och hinner spela i en minut innan vi själva åker ut på en 5a när vi kommer lite sent i en närkamp vid sargen, bra av domarna att ta en 5a där, inte något överdrivet fult men i hög fart får man hålla igen vid sargen, Ekens spelare överreagerar och får själv 2 minuter för att han ska in och röja efter signalen, kan förstå att han blir sur samtidigt ber vår spelare direkt om ursäkt och det tycker jag är snyggt ändå. Det lugnar sig och vi får faktiskt då spela 4 mot 3. Det faller inget mål i spel 4 mot 3 men i spel 4 mot 4 gör Emil Whass sitt andra mål för dagen och visar att coach (undertecknad) hade rätt när jag framhöll honom som en spelare man ska ha koll på, ett fint klassmål upp i nättaket till hela 5-1.

Eken får 3 minuter pp när vår spelare sitter av 5an och reducerar faktiskt 2 gånger och går upp till 5-3 och nu är det match igen. Perioden slutar ändå med 3-2 till oss och 5-3 inför sista perioden. Skotten 6-8, en hel del skott när Eken hade sina pp och Marcus Kihlman fick briljera i målet med några tv räddningar.

3e perioden och vi får direkt spela pp efter 26 sekunder när Eken åker ut, vi gör ett pp mål när Fredrik Blomfeldt blir assisterad av Tobias Sääw, Tobias kände nog att det var dags att bjuda tillbaka då Fredrik tidigare assisterat honom, ett bra skott, otagbart via sidledspass. Efter ca 10 minuter blir det straff för Eken, Marcus Kihlman gör en fin enhandsräddning och det efterföljande boxplayet håller vi tätt, offrar även vår timeout där för att få vila lite för vi blev ordentligt nertrycka, Eken är farliga i sina pp och har en mkt snabb spelare som styr. Eken gör sista målet i matchen och matchen slutar 6-4, ett klassmål ska sägas i friläge med en snabb dragning och en snygg lyftning i mål, bara att applådera lite på den prestationen måste jag säga. Skotten i 3e Säven 7 och eken 11 Totalt 19-25 Ett effektivt Säven idag men Ekens målvakt hade inte så mycket han kunde göra då 2 mål är från nära håll och pp målet är stenhårt bland annat.

Bra domarinsats av Pedram Koublani och Dan Pettersson som tog tag i det när det blev kamper över gränsen, en riktigt bra träningsmatch att få inför en tuff seriepremiär med en matchbild som säkerligen ser ut ungefär på samma sätt, vi går in i serien med gott självförtroende och med en trupp som börjar se komplett ut efter mkt sjukdomar och skador (ta i trä). En bra träningsvecka gäller nu och sedan blir det skoj på fredag mot Svenljunga borta. Hoppas några vill åka med och kika.

Tack Eken för matchen och lycka till i serien, tror ni kommer göra det bra.