245 header

1 Poäng i innebandypremiären!

Publicerad 2017-09-23 11:24
Vi fick 1 poäng med oss i seriepremiären mot svåra Svenljunga (2a ifjol) och det är godkänt absolut. Men vi når inte alls upp till vår egen nivå och kan höja oss avsevärt i spelet med boll.

Vi börjar ändå riktigt bra och har 1-0 ledning efter första perioden, målet ett backskott av Jesper Lidevi assisterad av Jonathan Andersson. Skotten i första perioden 11-6 till Säven och vi hade klart mest målchanser men tyvärr var hemmalagets målvakt Kristoffer Kaspersson riktigt bra.

I andra perioden skulle vi skärpa oss i passningsspelet då det studsade en del, det blev precis tvärt om, inte en gång i perioden hade vi 3 pass inom laget vilket normalt är vår styrka utan den fina innebandyn vi ville spela var som bortblåst, låter hårt men så var det. Det blir massor av närkamper och en innebandy som kanske inte är den roligaste att kolla på. Svenljunga gör 1-1 när de vinner en kamp på mittplan och drar in ett direktskott från kanten, en bra prestation där Marcus Kihlman var nära men bollen gick in. Vi skapar några heta lägen i pp och Svenljunga har 3 ramträffar och känns hetast i perioden men 1-1 inför 3e perioden, målsnålt alltså. Skotten i andra perioden 10-10 och det var tack vare vårt pp som vi kom upp i 10 skott.

3e perioden och vi ändrar lite i formationerna för att försöka få till mer offensiv men vi skapar lägen och Svenljunga skapar lägen men inga mål faller, däremot en utvisning för oss med ca 1 minut kvar, där kan jag ifrågasätta lite när domarparet släppt det mesta i 59 minuter att ta en tveksam fasthållning, jaja mkt tveksamt. Vi klarar boxplay till 60 minuter men sedan sätter Svenljunga ett skott som ev tar på någon framför mål och de får med sig 2 poäng och vi själva 1 poäng. Skotten i 3e perioden 7-5 till Säven och 0-1 i skott till Svenljunga i sudden. Totalt Svenljunga 22 och Säven 28

Summering:

En tät match med mkt intensitet och vilja från båda lagen, 2 bra lag med 2 bra målvakter ska sägas. Vi själva kan mkt bättre i vårt spel med boll och där är vi verkligen inte godkända idag, det vi gör bra är defensiven givetvis. Nya tag nästa fredag mot Elfhög som vann sin premiär.

I övrigt en helt okej domarinsats av Henrik Carlsson och Dan Pettersson men att peta med en utvisning med 1 minut kvar kändes långt från okej i en så tät tuff match.

Rävbetyg

3 Rävar, Marcus Kihlman, målvakt som var mkt stabil och tog något skott här o där man inte kan begära att han ska ta precis som sin kollega i Svenljunga ska sägas.

2 Rävar, Jesper Lidevi, gör 1 mål och är stabil matchen igenom på sin backplats.

1 Räv, August Davidsson, stabil center, bra defensivt.

Sist men inte minst, så vill jag o ledarkollegan Christer Hallén tacka Svenljunga än en gång för trevligt matchfika före matchen, något vissa föreningar har och vissa inte, bra initiativ från Svenljunga. :)