Innebandy Senior
245 header

Derbyseger mot Horsby i tuff match!

Publicerad 2017-11-30 23:40
Då vi inte mött Horsby i seriesammanhang på väldigt många år var det lite osäkert hur mkt derbykaraktär matchen skulle ha. Det visade sig direkt att det här blir stentufft och det blev en del smällar, en hel del över gränsen men inte direkt några fula överfall.

Alexander Vårhall öppnade målskyttet och bidrog direkt till 3 mål i matchen med 1 mål och 2 assist och fick 3 rävar i kvällens derbyseger.

Matchen börjar och båda lagen känner lite på varandra o har något skott utanför innan Alexander Vårhall ger Säven ledning med 1-0 efter 5 minuter när han trycker sig in o sätter bollen framspelad av Adam Hägg. 2-0 gör Emil Whass snyggt några minuter senare när han dunkar in Alexander Vårhalls passning i öppet mål. Vi slarvar lite i egen zon och drar på oss en utvisning och vi är sånär att döda den då Alfred Johansson (kille i uppsnacket "målgaranti") skjuter ett bra skott som Marcus Kihlman i Sävenmålet är på men bollen går tyvärr in ändå, ett bra avslut och vi har 2-1. Bara minuten senare har vi tryck på Horsby och de får inte rensat iväg bollen längre än till mittplan där Simon Marinder vinner bollen och tar 3 steg och siktar in sig och sätter bollen till 3-1, väldigt opsykologiskt för Horsby som precis fått energi av sitt pp mål. Vi skapar lite chanser men perioden slutar 3-1 till Säven. Skotten Säven 13 och Horsby 6. Spelövertag för Säven men ändå rätt jämnt.

Andra perioden hinner bara gå några minuter när Horsby gör 2-3 på frislag genom Christoffer Holmstrand. 8,37 åker en Horsbyspelare ut för slag, vi var väldigt många som trodde domarna dömt straff för det såg misstänkt ut men icke så det blev pp. Det tog ca 1 minut lite drygt innan Fredrik Blomfeldt fick på ett riktigt bra avslut från Christer Halléns passning till 4-2 för Säven. I slutet av perioden blir Axel Schill utvisad men inga mål faller. Skotten i andra perioden Säven 13 och Horsby 6 precis som i första. Horsbys målvakt Alexander Forsberg hade återigen många fina räddningar.

Tredje perioden börjar med att Horsby efter några minuter drar in ett bra skott från distans, Richard Andersson är en bra skytt och hittar krysset och vi har 4-3. Avdelningen ospykologiska mål igen när vi bytet efter gör 5-3 genom Alfred Näverstedt som tryckte in en 3e retur efter att Forsberg i Horsbymålet räddat två gånger, Affes skott stolpe in otagbart. Horsby drabbas av en utvisning för protest, men inga mål faller då gästerna täcker skott riktigt föredömligt och imponerande av målkungen Alfred Johansson som 2 gånger om täcker stenhårda skott och inte grinar illa det minsta. 13,37 gör säven 6-3 genom Emil Whass som gör ett snyggt backhandknackmål på Simon Marinders diagonalpassning, riktigt fint mål och bra uppfattat av Simon Marinder. Vi försöker sedan hålla i bollen och spela av så mycket tid vi kan så gästerna får så lite tid som möjligt att ta ut sin målvakt och göra slutforceringen. Vi håller i ca 2 minuter men tyvärr får de tag i bollen och Mikael Nordin i Horsby får in bollen på en fin styrning framför målet till 6-4 och de tar även timeout då tiden 16,09.

Vi har hört det förr det där om opsykologiska mål för bara 16 sekunder senare gör Alfred Näverstedt 7-4 och lite "spiken i kistan" när Axel Schill fått bollen av Tobias Sääw som brytit och i 2 mot 1 läge serverar Schill sin forwardskollega Näverstedt ett öppet mål som Näverstedt inte missar utan sätter bollen. Vi får även sätta 8-4 i tom kasse efter att August Davidsson fått bollen av Alexander Vårhall som fick ett skott rätt på sig och matchen slutar 8-4. Skotten i 3e perioden Säven 15 och Horsby 7. totalt 41-19

Summering: Säven är det bättre innebandylaget, idag har vi dock inte vårt bästa passningsspel som normalt är vårt signum, vi visar ändå att vi har en hög lägstanivå idag och vinner matchen, men det avgörs ändå inte förrän sent i 3e perioden. Vi gör en jättebra insats kämpamässigt som är vårt signum ska sägas. Positivt för dagen vår gula femma som levererade riktigt bra energi innebandy, står för hela 5 av 8 mål och alla i femman bidrar väldigt bra, Simon Marinder blir vald till matchens bästa spelare av seket dock ingen "räv" idag på grund av att rävbetygen är till spelar som höjer sig lite mer än vanligt men Simon ihop med Emil Whass var fantastiska framåt och giganten Alexander Vårhall som hade energi i massor.

Extra kul att Lucas Andrén som tippade 8-4 i uppsnacket fick in sitt resultat, han hälsar att han även löser Lottoraden inför Lördag om någon är intresserad.

Rävbetygen:

3 Rävar: Alexander Vårhall, klev fram i början av matchen och fortsatte hela matchen med bra spel och mycket energi.

2 Rävar: Tobias Sääw, vinner många bollar i mittzon och ligger bakom flera mål och stark defensiv.

1 Räv: Alfred Näverstedt, gör det han är bra på och trycker in bollarna när vi som mest behöver målen.

Vi vill också tack jättemycket till tjejerna i God Moves dansskola som körde ett gäng danser före matchen och i pauserna. Kul att se de unga duktiga tjejerna göra sina moves. Tack så mycket för ni kom och välkomna åter.

Nästa match redan söndag återigen hemma i Nårunga sporthall, kl 1400 mot Smedjan, uppsnack om den kommer komma fredag.