Innebandy Senior
245 header

Förlust mot Vara för innebandylaget!

Publicerad 2017-09-13 22:45
Det blev ännu en tight match mot Vara, vi började halvsegt men blev bättre och bättre men tyvärr räckte det inte denna gången.

Matchen började som senast, Vara är hetast och gör 0-1 på ett skott utifrån och 0-2 när vi tappar boll i mittzon och där straffar de oss hårt. 8-8 i skott efter första perioden.


I andra har vi mer offensiv och reducerar till 1-2 genom Tobias Sääw efter ett bra förarbete av Alexander Vårhall. Tyvärr tappar vi boll igen i mittzon och Vara gör 1-3. Perioden slutar 1-1 och skotten vinns av Vara, 6-8 i skott.

Vi ändrar om lite i laget och matchar hårdare på vissa spelare och tyvärr släpper vi ett skitmål till 1-4 men vi ger oss inte för det utan Lucas Andrén reducerar till 2-4 och strax därefter gör Jonathan Andersson mål efter ett mycket fint väggspel med Anton Hägg till 3-4 och nu är vi verkligen på gång. Men Vara gör ett skitmål till när en boll från halva plan slinker in och där måste vi hålla bättre koncentration. Vi reducerar igen till 4-5 genom Lucas assisterad av Alfred Näverstedt, ett fint mål. Tyvärr återigen gör Vara ett energidödar mål nästan omgående när vi tappar boll i mittzon (igen) till 4-6. Vi filar lite på en timeout och ska ta ut målvakt mm och det blir så bra att vi gör 5-6 genom Jonathan Andersson centralt och vi har 1.45 på oss att spela 6 mot 5.
Vara tar en utvisning när de stoppar Jonathan som har full fart vid sargen men tyvärr är det bara 16 sekunder kvar men vi får ändå ett jätteläge som Varas målvakt räddar och ett skott som går tätt utanför med 2 sekunder kvar. Med lite flyt på slutet hade vi fått in 6-6 men en normal dag släpper vi MAX 4 mål en sån här match, fokus fokus fokus i sådana här matcher gäller nästa gång. Skotten i 3:e 14-5, har säkerligen missat något på slutet när jag fick lägga ifrån mig mitt block men vi hade bra tryck i sista i alla fall, även en i ribban. Totalt 28-21Jag tycker vi är ett bättre innebandylag än Vara, de straffar oss givetvis på ett bra sätt men över 2 matcher vinner vi i alla fall totalen med 10-9 och det är bra. Personligen tror jag Vara som lag kan och kommer höja sig en bit till när det vankas div 2 serie för de brukar vara ett stabilt div 2 lag, men de har en bit kvar spelmässigt tror jag om de vill blanda sig i någon toppfight,

Vi hoppas få tillbaka lite sjuka spelare tills fredag så vi kan mönstra 3 femmor igen, nu var det verkligen längesedan vi kunde göra det och ändå ser vi piggast ut i tredjeperioderna vilket är bra. Känns bra att ha mkt sparkapital som kommer komma tillbaka men i vår trupp levererar samtliga bra insatser så vi är inte jätteberoende av en eller två spelare vilket är en stor styrka.

Dessutom årets bästa domarinsats av Bjarne Wesenlund och Pedram Koublani som höll en god dialog och tog bra beslut i en rätt tuff match med mkt närkamper och känslor på slutet, verkligen inte någon avslagen innebandymatch.

Nu har vi genrep fredag mot Eken och sedan 2 träningar med mkt fokus på smådetaljer som pp och box och frislag för där har vi en bit kvar innan det är dags på fredagen den 22 sept kl 19:30 att ta oss an Svenljunga IBK fjolårets 2a mot fjolårets 3a så upplagt direkt för "toppfight".

Matchens Rävbetyg

3 Rävar Jonathan Andersson, offensivt hot och bra i hela matchen med 2 mål.

2 Rävar Lukas Andrén, som vanligt jättebra, 2 mål och bra spel

1 Räv Simon Marinider, bara målet som saknades idag, bra både offensivt och defensivt

Fler som var väldigt bra givetvis, men vi får ta till oss koncentrationen och va lite säkrare i mittzon.

Totalt sett en bra insats av oss även om vi inte är helt nöjda.

David Karlsson
Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md steeltech
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md alego
Md cj
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub