Lyckat innebandy träningsläger under helgen

Publicerad 2016-08-29 15:09
Fredag till Söndag hade innebandylaget träningsläger i fina Hjälmared med boende på folkhögskolan.

Fredagen började med incheckning och strax därefter samling för match mot Marstrand som spelar i div 3 Göteborg.

Det var en bra träningsmatch som slutade 5-5 där lagen följts åt tätt hela matchen igenom. Kan väl säga att det var en typisk div 3 match och om vi ska vara ett topplag så behöver vi höja oss en 15% och minimera lite defensiva misstag men det var en lärorik match och viktig för oss att få, tack till Marstrand för att ni kom och mötte oss.

Målskyttar: Alexander Vårhall, Jonathan Andersson, Fredrik Blomfeldt, Lukas Andreen och Joakim Lidevi

Assister: Abide Ahmed, Jonathan Andersson och Fredrik Blomfeldt

Rävbetyg:

3 Rävar Jesper Lidevi

2 Rävar Josef Whass

1 Räv Alexander Vårhall

På lördagen mötte vårt U-lag med några A-lagsspelare FBC Hjälmareds U-lag, där vi blandade ihop 3 femmor så vi skulle ha jämnt lag och för många var det första innebandymatchen på några år och det syntes i början för Hjälmared var det bättre laget och tog ledningen med 2-0 efter första perioden. Vi hade en del chanser men Hjälmareds målvakt Linus Oscarsson spikade fullständigt igen butiken och var omutlig. När de bytte målvakt kom målen och det ska sägas är inte lätt att hoppa in som målvakt mitt i en match och när vi väl fått in första målet rullade 4 till in så vi gick upp till 5-2 ledning och släppte in ett mål i 4-5 så matchen slutade med seger 5-3.

Målen. Jesper Lidevi, Axel Davidsson (född 2001), Alexander Vårhall, Anton Björkman (ny spelare) och Lukas Andreen.

Assister: Jesper Lidevi och August Davisson.

Rävbetyg.

3 Rävar Marcus Kihlman (målvakt)

2 Rävar Axel Davidsson

1 Räv Oscar Wintå (fd Karlsson)

Söndag så var det avslutningsmatch mot Vänersborg och Udevallas kominerade juniorsatsning till junior allsvenskan, deras första match ihop.

Vi fick ett riktigt uppvaknande när "zorroprinsen" som han kallas gjorde ett snyggt zorromål efter bara någon minut på oss, riktigt snyggt och är man inte förberedd på det så smäller det när man möter sådana duktiga spelare. Vi spelar bra innebandy och vänder till 2-1 innan gästerna kan göra 2-2 och så slutar period 1.

Vi tightar till försvaret och gör 2 mål i period 2 och släpper inte in något så vi har 4-2 inför sista.

Vi pratar om att vara förberedda på en högpress men den pressen kommer inte och vi kan kontrollerat vinna sista perioden med 4-0 efter många fina spelvändningar. Matchens delikatess var när Fredrik Blomfeldt dunkade in ett volleymål i pp.

Målskyttar. Jonathan Andersson 3, Emil Whass 2, Alexander Vårhall 1, Abdi Ahmed 1, Fredrik Blomfeldt 1

Assister: Christer Hallén 2, Patrik Lundblad 2, Matti Kivinen 1, Rasmus Langdell 1, Fredrik Blomfeldt 1

Rävbetyg:

3 Rävar Jonathan Andersson

2 Rävar Andreas Persson (målvakt)

1 Räv Christer Hallén

-----------------------------------------------------------------------

Utöver innebandy så hade vi en specialinbjuden gästföreläsare, Mikael Merighetti som är utbildad inom kost och träningslära samt fd sm medaljör i styrkelyft och gymägare, hans CV är längre än de flestas och en vän till coach David sedan 20 år tillbaka i tiden.

Mikael visade oss hur vi kan höja oss genom att äta rätt och vad som är bra att äta före och efter träningar, samt massa diskussioner, något spelarna uppskattade mycket, speciellt att Mikael som har mycket humor är lätt att förstå och inte använder massa konstiga termer, vi kan verkligen rekommendera att anlita honom det var mycket värdefullt för oss.