245 header

Seger i hemmapremiären för innebandylaget!

Publicerad 2017-09-30 00:10
Säven spelade en bra innebandy och vann mot Elfhög relativt stort.

Gästerna hade en mindre trupp pga lite sena återbud vilket alltid är lite jobbigt, dock krigade de ända in i kaklet och all beröm till gästerna för det. Matchen då.

Det tar 19 sekunder för Säven att spräcka nollan, fint passningsspel som normalt sett är vårt signum bäddade för Axel Schill som sopade in bollen i mål via fint förarbete av hela femman. 2-0 kom av Emil Whass som ihop med Alexander Vårhall vann bollen högt i banan och fick friläge och satte bollen fint. Första perioden såg ut med ett stort bollinnehav för hemmalaget med ett gästande lag som kontrade när de fick möjlighet. Skott på mål, Säven 11 och Elfhög 3

I andra perioden var fokusen att bibehålla passningsspelet oavsett resultat och vi gör det bra. 3-0 gör Axel Schill på ett snyggt dragskott och 4-0 gör Lucas Andrén på ett skott utifrån. 5-0 är en delikatess från Tobias Sääw som visar upp en snygg dragning och smäller upp 5-0 i bortre krysset, ni som inte var där tror säkert jag överdriver men icke. Timeoutläge för Elfhög då det inte gick mer än någon minut mellan målen och Elfhög tar timeout någon minut senare för att samla ihop sig och stoppa blodflödet. Det stannar av lite men vi gör 6-0 i sista minuten av andra perioden, återigen av Axel Schill som fullbodar sin hattrick för kvällen framspelad av Christer Hallén. Skotten i andra perioden. Säven 14 och Elfhög 3. Stort bollinnehav för Säven även om Elfhög hade några chanser men brände sina avslut utanför på sina 2 jättelägen.

3e perioden och vi ändrar om lite och byter in de som suttit bänk (undantaget målvakt). Vi rullar på och återigen tar det 19 sekunder innan vi gör mål denna gången genom Fredrik Blomfeldt som drar in en boll ribba in. 8-0 gör Tobias Sääw assisterad av Fredrik Blomfeldt, där blandade domarna ihop och gav Fredrik målet vilket inte stämmer, får ev korrigera det i efterhand men ett fint mål centralt av Tobias. Att hålla nollan är aldrig enkelt i innebandy och på en kontring får Elfhög smälla in sitt första mål till ställningen 8-1 när de fick in bollen framför mål otagbart för Marcus Kihlman i målet. Elfhög får även in ett skott som styrs på en av våra klubbor till 8-2 och Elfhög krigar till sig 2-2 i 3e perioden vilket är starkt av dem på lite folk att orka det, personligen trodde jag inte de skulle orka i 3e så bra dom de gjorde på få spelare. De åker på en sen utvisning med 1.15 kvar och vi tar en timeout för att få till ett bra pp, och snacka ihop pp femman lite extra och får någon bra chans med Elfhögs målvakt räddar.
Skotten i 3e Säven 14 och Elfhög 8 Totalt 39-14

Vi gör en bra match och spelar vår egen innebandy och har bra kontroll på matchen, vi bygger vidare på detta, positivt med hela 19 spelare igång i matchen vilket är vår styrka att vi har en bra bredd nu när i princip alla är friska o skadefria (ta i trä). Vi laddar för en rolig match på fredag borta mot Skara som också är obesegrade vid full tid.