Innebandy Senior
245 header

Tight förlust för innebandylaget

Publicerad 2016-08-23 15:47
Fristad som spelar en serie över oss blev för svåra, det fysiska laget vann men det var tight.

Inför matchen var spelarna förvarnade att mot Fristad smäller det i närkamperna och det smällde, titt som tätt och var ett otroligt tempo i första perioden då det var rätt så mycket hawaiispel då det såg lite ut som om båda lagen släppt ut ett gäng kalvar på grönbete i positiv bemärkelse för offensivlustan präglades av fina kombinationer och mycket mål. 3-3 på tavlan efter första 20 minuterna då gästande Fristad gjort både 0-1 och 0-2 innan Säven hade en fin minut med 3 mål på 3 byten alltså varje femma gjorde mål 3 byten på raken och det är ju lite tjusningen i innebandy att det går ruggigt fort när man får upp medgången. Fristad satte 3-3 på ett frislag innan det blev paus.

Andra perioden märktes det att tempot lugnades ner lite, det hade inte varit möjligt med 3 sådana perioder som den första men Fristad är mer distinkta och gör 2 mål och går upp till 3-5 inför sista, vi blir straffade för våra misstag och det är bara att lära av det för tar vi oss upp till div 2 så småningom så vet vi nu hur det kommer bli, en spelare några meter fel i försvaret så satt bollen till en fri spelare som dunkade in den. Beröm till Fristad som spelade smart och vi skapade lägen men hade inte riktigt skarpheten i vissa lägen samt att deras målvakt var duktig och gjorde några fina räddningar precis som Josef i hemmamålet.

3:e perioden är en matchavgörande sekvens där vi har 2 mot 1 läge att reducera till 4-5 men istället för mål vänder spelet och de gör 3-6 lite opsykologiskt när vi innan det målet skapat en hel del men inte fått in bollen. Vi åkte även på en del utvisningar som vi klarade av i period 2 och 3, 3 av 3 boxplay höll vi tätt vilket är skönt. Vi krigar på i alla fall och inbytte Viktor Whass vinner bollen och kan bakom mål hitta in till Tobias Sääw som får näta i sin debut för Säven helt fri framför målet. Med ca 1.40 kvar sätter Jonathan Andersson sitt andra mål för dagen och gör 5-6 och då har vi chansen att kvittera så vi tar timeout och tar ut målvakten och skapar en het chans men oturligt nog halkar Simon Marinder och skadar sig i fallet och i dubbel otur får vi straff för liggande spel emot oss. Fristad sätter straffen och matchen slutar Real Säven vs Fristad 5-7.

Målskyttar Säven: Jonathan Andersson 2, Christer Hallén 1, Alexander Vårhall 1, Tobias Sääw 1
Assister: August Davidsson, Fredrik Blomfeldt, Viktor Whass,

Matchens Rävpoäng:
3 rävar Jonathan Andersson 2 mål och full fart i varje byte,

2 rävar Tobias Sääw 1 mål och en grym arbetsinsats och bra passningsspel,

1 räv Patrik Lundblad, får den otacksamma uppgiften att hoppa in mitt i matchen och går in och spelar enkelt och bra rakt igenom.

Vi tackar domarna Pedram och Magnus för en solid insats samt gästande Fristad med coach "konsum" i spetsen för en bra och lärorik träningsmatch.