245 header

Stark säsongsavslutning mot Smedjan!

Publicerad 2018-03-20 08:30
Sista omgången av Västra Götalands division 3 gick under lördagseftermiddagen av stapeln. För Real Sävens del var bronsplatsen i stort sett fastställd redan innan matchstarten mot Smedjans IF, men inte skulle detta faktum göra derbyt avslaget. En hetlevrad match senare kunde rävarna tillskrivas ytterligare tre poäng och en sista gång få yla segerramsan tillsammans.

1:a perioden

En stor och laddad trupp möttes upp i Stadsskogshallen under lördagseftermiddagen. Junisligan hade klippt ut idolbilder av övriga spelare i laget i hopp om att få erhålla autografer efter matchens slut. Viskande sus gick dessutom genom skaran, med frågor så som: Skulle centergeneral Tobias Sääw gå om El Capitano Blomfeldt i poängligan? Kommer burväktare Whass bära det neongröna pannbandet utanpå eller innanför hjälmen? Förväntningarna var således höga inför matchstarten.

Smedjan ställde upp med en mycket reducerad trupp bestående av tio spelare, vilket på förhand kan ses som en enkel uppgift för de löpstarka rävarna. Att anrika namn kamperar i Smedjans färger är dock sedan gammalt, varför det var särskilt viktigt att inte ropa hej förrän vi var över bäcken.

Första målet tillskrivs trots detta Real Säven genom storhunken Anton Hägg. I samband med ett offensivt frislag assisterar kollegan Rasmus Langdell vår egne grekiske gud Hägg, som storstilat placerar in 0-1 i bortre burgaveln. Det dröjer dessvärre inte längre än dryga minuten innan smederna kvitterat till ställning 1-1, ett resultat som står sig perioden ut.

Första perioden kan således närmast beskrivas som avvaktande. Rävarna var dock medvetna om att tålamod skulle vara en viktig detalj för seger, detta med tanke på Smedjans decimerade trupp.

2:a perioden

Andra perioden gav desto mer valuta för pengarna, både i termer av mål och utvisningar. Innan fem minuter passerat hade hemmalaget lyckats notera 3-1 i protokollet, vilket den unge talangen August Davidsson uppenbarligen inte kunde tillåta. Med en projektil reducerar denne ställningen till 3-2 efter en enorm kämpainsats. Nästkommande byte fick dock "publikens man" Näverstedt syna busarnas bänk, vilket i efterhand beskrevs som ett taktiskt drag från den lille spelevinken. Minuten in i box-play uppvisar kapten Blomfeldt varför denne vann den interna poängligan, detta med en curve-ball som knappt synats sen Beckham's storhetstid. 3-3 i BP, lika psykologiskt viktigt som välförtjänt.

"Årets domare" Hallén var därefter inte sen med att kontra sin jämnårige kollegas skytte vid nästa läge, och innan halva matchen var genomspelad var Real återigen i en ledande position med 3-4. Hemmalagets Glännbro fastställer sedermera hemmalagets totala målskörd för denna afton till 4-4, varpå en dubbelutvisning drabbar Smedjan.

Sent i det efterkommande PP-spelet hade Hallén hittat tillbaka till sin naturliga miljö med assisterandet, och när kaptenen upptäcks stå fri i boxen görs inga misstag. Blomfeldt svingar bössan mot det numera mycket trötta Smedjan som länge spelat tre mot fem, för att säkert fastställa 4-5.

Perioden avslutas sedermera genom att Axel Schill genomför ett patenterat utbryt från försvarande backar, då en långpass från centergeneral Sääw slås. 4-6 är ett faktum och pausvilan är stundande. Sammanfattningsvis börjar Smedjan, med rätta, se tämligen slitna ut i slutskedet av andra perioden men än har inte gonggongen slagit för fest.

3:e perioden

Publikfrieri bjöds det upp till även under säsongens sista perioden, detta genom ytterligare ett mål från rävarnas sida i box-play. Denna gång står, framröstad till årets spelare inom laget, rävarnas egen Tobias Sääw för klubbsvingen. Även detta mål på en frislagsvariant.

Smedjan ställer upp ett förvånansvärt högt tryck i tredje perioden trots manfallet och skapar under en period ett flertal farliga lägen. Burväktare Whass uppvisar dock den ädlaste av konster inom igenbomning och istället är det lillebror Emil som med trettio sekunder kvar av matchen får sista ordet sagt. I en klassisk två-mot-ett-situation visar han för sista gången i år upp handledskonst av högsta rang genom ett klassavslut i nättaket, och säkerställer således slutresultatet till 4-8.

Fler situationer fanns det knappt att sammanfatta under tredje perioden. Smedjan var trötta och rävarna ville sjunga segerramsor i omklädningsrummet snarast möjligt.

Sammanfattning

Matchbilden tenderade att lida åt det håll som man nästan alltid kan förvänta sig då ett lag saknar många av sina spelare i en serie som redan är avgjord. Detta till trots skall Smedjan tillskrivas en stor eloge som individuellt uppvisar stora talanger och viljor som vanligt, och sannerligen bjuder upp till en drabbning värdig en säsongsavslutning.

Faktum kvarstår dock: en lång säsong är återigen till ända, vilket ingiver känslor av både vemod och lättnad. Samtidigt som det är skönt med ett uppehåll från träningar och bortprioriteringar av mycket annat, återfinns suget efter att träffa de fantastiska rävarna tämligen snart igen för att lira lite boll.

Rävbetyg

Tre rävar: Fredrik Blomfeldt. Vår allas kapten och ledsagare. En konstant hårt slitande spelare bör upplyftas extra mycket i en säsongsavslutning, särskilt som 2+1 noteras i protokollet. Med flest poäng gjorda under säsongen och en outtröttlig ledarskapsförmåga är det inget att dividera om vem som skall tillskrivas tre rävar.

Två rävar: Josef Whass. "Mest Real-själ av alla" löd en av motiveringarna under avslutningsceremonin efter matchen. En ständig pådrivare som storspelar hela matchen igenom och räddar oss gång på gång.

En räv: Tobias Sääw. 1+2 i protokollet och en insats som definitivt förtjänar uppmärksamhet. Hårt slit i defensiven, likväl Sääw ständigt utgör ett offensivt hot. Inga vidare motiveringar krävs.

Istället för att i sedvanligt manér informera om kommande matcher vill undertecknad, herr Andrén, och samtliga rävar i laget rikta ett stort tack till alla inblandade för en fantastisk säsong. Ett extra tack skall riktas till vår fantastiska hemmapublik, samt dem i rävklacken som följt varje match under säsongen. Ett stort tack riktar vi även till motståndarlagen i serien som så många gånger bjudit upp till drabbningar av rang, och blickar samtidigt fram emot nästa säsong med nya utmaningar! Trevlig vår och sommar.