245 header

Underbar lagseger i derbyt mot Horsby!

Publicerad 2018-03-10 10:18
Horsby 9 mars
Förutsättningarna inför matchen var att vi vid seger definitivt säkrade minst tredjeplatsen i tabellen vilket såklart siktet var inställt på. Motståndare för dagen var ett erkänt hemmastarkt Horsby som tagit hela 20 av sina totalt 24 poäng på sin hemmaplan. Den ökända Horsbyklacken lyste dock med sin frånvaro och istället var det Sävenhuliganerna på läktaren som hördes mest och bäst!

1:a perioden:

Stabil förstaperiod från vår sida där vi tålmodigt äger bollen långa stunder för att sedan få långbollar tillbaka från Horsbys backar. Visst att vi sätter en hög press men känslan var att Horsby hellre valde att slå långt istället för att vara kreativa och försöka spela sig ur situationerna.

När sedan Affe snyggt snärtar in 1-0 på pass från Vårhall så kändes det både logiskt och rättvist.
I en hög Horsbypress så lyckas sedan Simon likt Stevan Gerrard på fornstora dagar att slå en lång boll över Horsbys back som försöker sig på en Higuita men misslyckas och vem kommer inte smygandes bakom där, jo vår alldeles egen Emil Whass som säkert dunkar dit 2-0!

Strax innan pausvilan så reducerar Horsby genom lagets trevligaste spelare Simon Winbo.
Mindre trevlig var motståndarlagets superstar som var på otroligt dåligt humör denna kväll då flertalet av våra spelare blev kallade både det ena och det andra samt att vi fick ta emot flertalet tråkiga efterslängar.

2:a perioden:

Första var som sagt stabil men vi presterade ingen innebandy som gav oss stående ovationer.
Sagt och gjort, Vårhall gör på äkta Vårhallmanér ett äkta krigarmål då han istället för att ta den fega vägen bakom motståndarkassen istället väljer att bryta in rakt framför mål vilket i slutändan ledde till 3-1.
När sedan Affe gör sitt andra för dagen på pass från Schill så var ställningen plötsligt 4-1!

Casper får sedan dagens första utvisning men vad gör det när vi har seriens bästa boxplay.
Freddan väljer i detta läge att teka framåt till Schill som genom ett dolt skott drar in sitt första för kvällen, 5-1.
Undertecknad får sedan en utvisning för slag, inget att säga om.
Bara 4 sekunder efter det så får även Schill en utvisning vilket leder till 3 mot 5 spel i hela 1 minut och 56 sekunder.
Tack vara uppoffrande försvarsspel i kombination med excellent målvaktsspel av Josef så dödar vi näst intill hela detta boxplayet också men med bara fåtalet sekunder kvar så reducerar Horsbys ålderman Mikael Nordin.
Med 12 sekunder kvar av perioden så kontrar lagets för dagen mest energiske spelare Axel Schill in sitt andra för dagen vilket gör ställningen till 6-2 inför den sista perioden.

Periodens situation var annars när gästernas Acke Hallengren tyckte av någon outgrundlig anledning att vår målvakt Josef var värd ett medvetet slag av klubban i hjälmen.
Tyvärr så missar domarna detta vilket hade lett till matchstraff om dom sett det, Josef reagerar med rätta vid nästa spelavbrott och läxar upp nämnde Acke.
Tack förresten Acke för din motivationshöjande tweet tidigare under gårdagen, vi körde högläsning av den som uppladdning inför match! J

3:e perioden:

Coacherna valde denna match att spela med tre fulla femmor hela matchen vilket visar på vilken lagseger detta var, dessutom nyttig speltid för våra de yngre spelarna som ska bära laget kommande säsonger!
Även slutperioden blir lite ryckig med tre nya utvisningar där vi fick två och Horsby en.
Fortsatt smått fantastiskt boxplay gör dock att vi kan kriga oss till en slutlig 6-3 seger denna kväll!

Sammanfattning:

Vi visste om att det skulle bli en tuff bortamatch och totalt sett så tycker jag att vi hanterar den väldigt bra.
Jag har gett mycket ros till domarna under säsongen men idag så tycker jag att det är lite svajigt från herrarna Dan och Henrik. Fördelningen 5-1 i utvisningar tycker jag inte speglar matchbilden.
Flera gånger fick man höra: "Jag såg inte detta", "Vi missade detta" o.s.v. och matcher likt denna så skulle jag vilja ha domarna lite extra på tå för att se och höra de där svåra situationerna som kan uppstå i derbymatcher likt denna.

Rävbetygen

Tre rävar: Josef Whass, nu hoppas jag att målvakterna har gnällt klart vad gäller att målvakter inte kan få tre rävar! Skämt å sido, en otroligt stark insats av vad jag tycker lagets största pådrivare!
Sättet som han står upp för sig själv och inte tar någon skit är något som alla borde ta efter och se upp till!

Två rävar: Axel Schill, en förbannat bra insats av lagets största hunk. 2 mål och 1 assist fick han dessutom kröna kvällens insats med!

1 räv: Alexander Vårhall, 3-1 målet ikväll visar vägen för laget och visar dessutom vilken typ av spelare han är. Gött slit i 60 min belönades med 1+1 på kontot.

Nästa helg så är det säsongens sista match då Smedjan står för motståndet.
Ytterligare en derbymatch följt av avslutningsfest, hur mycket bättre kan en lördag spenderas?!
/#6 Christer Hallén
Md sparbanken alings s
Md rydlers bygg
Md steeltech
Md gabrielssons i ljurh lla
Md v rg rdabuss
Md gb glace
Md bil   traktor i v rg rda
Md v rg rda bost der
Md alego
Md cj
Md fredriks maleri
Md gj
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub